Συμβουλές για το ταξίδι

Κάστρο Χώρας στα Κύθηρα

Ταξίδι στα Κύθηρα

Η ώρα για της διακοπές έφτασε, ήρθε ο καιρός να αφήσουμε πίσω το άγχος της πόλης και να μπούμε σε ρυθμούς διακοπών, ώρα για ένα ταξίδι αναψυχής.
Φυσικά δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ονειρεύεται αξέχαστες διακοπές, τουλάχιστον όλοι μας ξεκινάμε με αυτήν τη προοπτική. Καμιά φορά όμως συμβαίνουν απρόοπτα που μας προσγειώνουν απότομα, και η μεγάλη προσδοκία μετατρέπεται συχνά σε εκνευρισμό.
Τι φταίει όμως για αυτό, μήπως πάντα οι άλλοι, ή οφείλεται και σε δικές μας παραλήψεις;
Φροντίστε να έχετε κάνει έγκαιρα κράτηση του εισιτηρίου σας και εάν είναι δυνατόν να το έχετε στη κατοχή σας όσο το δυνατόν νωρίτερα, όπως και να έχετε φτάσει έγκαιρα πριν την αναχώρηση του μέσου μεταφοράς σας.

Είναι πολύ σημαντικό όταν κάνετε έρευνα για το κατάλυμα σας, να αποκομίζετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, καθώς επίσης να έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μέσα από ποικιλία καταλυμάτων. Επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων διαμονής που σας ενδιαφέρουν και φροντίστε να λύσουν της τυχόν απορίες σας.
Μάθετε όσα μπορείτε περισσότερα για τον τόπο που σκοπεύετε να επισκεφθείτε, δείτε φωτογραφίες, χάρτες ή σχετικές παρουσιάσεις, διαβάστε χρήσιμες πληροφορίες, που παράλληλα θα σας βοηθήσουν να εγκλιματιστείτε στο περιβάλλον του προορισμού σας.
Τέλος, φορέστε την καλύτερή σας διάθεση και καλές διακοπές!

{ 0 comments }

Αξιοθέατα στα Κύθηρα

Λίγες μέρες καλοκαιρινών διακοπών στα Κύθηρα δεν είναι ποτέ αρκετές, υπάρχουν τόσα πολλά που μπορεί να δεις κάποιος, που σίγουρα θα θέλατε να μείνετε ακόμα λίγες μέρες παραπάνω. Ίσως αυτό να οφείλετε και στο μέγεθος του νησιού έχει έκταση 279,6 km² που το κατατάσσει στα μετρίου μεγέθους νησιά και με ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον με καταβολές από την γειτονική Κρήτη και Πελοπόννησο.

Tip!Παρακάτω σας προτείνουμε μερικά από τα ωραιότερα αξιοθέατα του νησιού που οπωσδήποτε πρέπει να δείτε κατά την παραμονή σας.

Οι παραλίες στα Κύθηρα

okkkkkk nnnnnn

Η μαγευτική παραλία της Παλαιόχωρας είναι η μεγαλύτερη του νησιού και βρίσκετε κέντρο ανατολικά στα Κύθηρα.

Καταρχάς, να ξεκινήσουμε από της μαγευτικές παραλίες στα Κύθηρα που δεν είναι λίγες, αλλά ένα μπάνιο στο Καψάλι μέσα στον απάνεμο κόλπο με θέα το επιβλητικό κάστρο της Χώρας, σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο, και δεν αποκλείετε στην καλά οργανωμένη παραλία ίσως να βρείτε το θαλάσσιο σπορ της αρεσκείας σας.
Αν σας αρέσουν οι θαλάσσιες καταδύσεις, τότε ο Λιμιώνας στο ομώνυμα γραφικό ψαροχώρι είναι αυτό που ψάχνεται, η παραλία έχει αμμουδιά και βρίσκεται μέσα σε απάνεμο κόλπο με ήρεμα νερά.
Στα βόρεια του νησιού συναντάμε την Λαγκάδα η οποία έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία για τα καθαρά νερά και την σωστή οργάνωσή της. Επίσης αξίζει αναφέρουμε της παραλίες, Κομπονάδα, Χαλκός, Φυρή άμμος, Παλαιόπολη, Καλάμι, Φούρνοι και Καλαδί.

Φυσικές τοποθεσίες

Γεφύρι στα κύθηρα

Τα νερά ρέουν κάτω από το πέτρινο γεφύρι στους Μύλους

Οι φυσικές τοποθεσίες του νησιού μαγνητίζουν το μάτι του επισκέπτη από την πρώτη στιγμή, και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά η γνήσια εντύπωση που αποκομίζει κάποιος όταν βλέπει περιοχές φυσικού κάλους όπως οι Μύλοι στο χωριό Μυλοπόταμος. Πηγές με τρεχούμενα νερά που στο διάβα τους ρέουν γάργαρα ρυάκια σχηματίζοντας λίμνες με μικρούς καταρράκτες, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον από αιωνόβια πλατάνια και τοπική βλάστηση. Στην περιοχή ακόμα διατηρούνται πέτρινοι παραδοσιακοί νερόμυλοι από όπου πήρε την ονομασία της η περιοχή και γεφύρια.
Αυτός ο συνδυασμός με περιβάλλοντα φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής παράδοσης, συναντάτε και αλλού στα Κύθηρα, όπως στον Καραβά και στα Βιαράδικα.

Ιστορικά μνημεία

Chora the capital of Kythira

Χώρα η πρωτεύουσα των Κυθήρων, με το μεγάλο Ενετικό κάστρο.

Στα Κύθηρα τα ιστορικά μνημεία προσδιορίζουν μια ιστορία χιλιετιών, από την εποχή του μύθου με την γέννηση της θεάς Αφροδίτης, μέχρι της μέρες μας. Αν και ακόμα οι αρχαιολόγοι προσπαθούν να ανακαλύψουν την θέση που υπήρχε, με βάση τα αρχαία κείμενα, το πλέον σημαντικό ιερό της θεάς στην Ελλάδα.
Η σύγχρονη όμως αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε το πρώτο Μινωικό Ιερό κορυφής στον Ελλαδικό χώρο, στον Άγιο Γιώργη στο βουνό κοντά στον Αβλέμονα. Έτσι ήρθαν στην επιφάνεια σπουδαία ευρήματα κεραμικής, αλλά και σημαντικές πληροφορίες για την ζωή και την δράση των Μινωιτών.
Κατά την Βυζαντινή περίοδο ακμάζει η Παλαιόχωρα, ή πρώτη πρωτεύουσα του νησιού με την ονομασία Άγιος Δημήτριος, με πληθυσμό περίπου 2,500 κατοίκους που καταστράφηκε από πειρατές. Εκεί σήμερα θα δείτε υπέροχους ναούς του 13ου αιώνα, δημόσια κτίρια και μέρος από τα επιβλητικά τείχη της καστροπολιτείας.
Η επίδραση των Ενετών άφησε τα ίχνη της με τρία κάστρα, με μεγαλύτερο το επιβλητικό κάστρο της Χώρας με πανοραμική θέα σε τρία πέλαγα. Το κάστρο της Κάτω Χώρας με τα σπίτια να διατηρούνται σε καλή κατάσταση, που κάνουν τον επισκέπτη να ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Ακόμα να αναφέρουμε το καστέλο του Αβλέμονα που χτίστηκε για την προστασία της ναυσιπλοΐας

{ 1 comment }

Παραλίες στα Κύθηρα

Το νησί είναι οροπέδιο, σε μερικά σημεία με απότομες βουνοπλαγιές που καταλήγουν στη θάλασσα και σχηματίζουν υπέροχες ακρογιαλιές. Μερικές είναι μεγάλες και άλλες μικρότερες, αλλά όλες οι παραλίες του νησιού έχουν μαγευτικό φυσικό περιβάλλον και καθαρά γαλάζια νερά. Το Καψάλι και η Λαγκάδα έχουν βραβευτεί με Γαλάζιες σημαίες 2016 για τα καθαρά νερά και την σωστή οργάνωσή τους.

Tip!Δείτε αναλυτικά με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες, όλες της παραλίες στα Κύθηρα, και απολαύστε τα δροσερά νερά τους.

Αγία Πελαγία

Αγία Πελαγία

Η Αγία Πελαγία στο βόρειο τμήμα του νησιού διαθέτει καλή οργάνωση και πολλές τουριστικές μονάδες φιλοξενίας.

Διακόφτι

Διακόφτι

Το Διακόφτι βρίσκεται κοντά στο κεντρικό λιμάνι του νησιού, διαθέτει ψιλή αμμουδιά, ήσυχα γαλανά νερά, και γραφικά ταβερνάκια.

Καλάμι

Καλάμι

Η μικρή και απόκρημνη παραλία Καλάμι, σε απόσταση 7 χιλιόμετρα από το καταπράσινο παραδοσιακό χωριό Μυλοπόταμος.

Καψάλι

Καψάλι

Η μεγάλη παραλία στο κοσμικό Καψάλι, στο νοτιότερο άκρο των Κυθήρων, με θέα το Κρητικό πέλαγος και το ενετικό κάστρο της Χώρας.

{ 0 comments }

Φωτογραφίες από Κύθηρα

Καλάμι

Η παραλία Καλάμι

Στη φωτογραφία, η μικρή αλλά εντυπωσιακή παραλία Καλάμι, 7 χιλιόμετρα από το παραδοσιακό χωριό Μυλοπόταμος δυτικά στα Κύθηρα. Η πρόσβαση στη παραλία είναι σχετικά δύσκολη αφού απαιτεί πεζοπορία 15 λεπτών περίπου και κατάβαση από γκρεμό μέτριας δυσκολίας. Συγκεντρώνει κατά το πλείστο νεαρές ηλικίες.

Πανοραμικές φωτογραφίες

Δείτε τη την πλήρη συλλογή με Φωτογραφίες από Κύθηρα, οργανωμένη σε θεματικές ενότητες, χωριά, φύση, μνημεία, παραλίες.

Γερακάρι κυθηρα

Πανοραμική άποψη από το δάσος στο Γερακάρι στα βόρεια του νησιού, με πεύκα και ευκαλύπτους.

{ 0 comments }

Χάρτες για τα Κύθηρα

Οδικός και Τουριστικός χάρτης.

Δείτε Τουριστικό χάρτη για Κύθηρα με διαδρομή στης καλύτερες τοποθεσίες του νησιού.
Δείτε Οδικό χάρτη για Κύθηρα με όλες της απαραίτητες διαδρομές για της διακοπές σας.
Αναλυτικός μεγάλος interactive διαδραστικός χάρτης με όλα τα χωριά και οικισμούς, της παραλίες, τα μνημεία, φυσικά τοπία, συνολικά 62 τοποθεσίες στα Κύθηρα με πλούσιο υλικό από φωτογραφίες και χρήσιμες πληροφορίες.

{ 0 comments }