Ανακάλυψε τα Κύθηρα

Σχετικά με τα Κύθηρα

Αγία Πελαγία

Τα τοπικά προϊόντα που παράγει ο τόπος φημίζονται για την υψηλή ποιότητά τους, όπως το περίφημο μέλι από θυμάρι, τα γνωστά πλέον παξιμάδια από ελαιόλαδο, το άριστης ποιότητας λάδι, οι σεμπρεβίβες που είναι λουλούδια που διατηρούνται για πάντα. Οι θάλασσες του νησιού παρέχουν ψάρια διάσημα γα την νοστιμιά τους, όπου οι τουρίστες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, όπως και την τοπική κουζίνα με παραδοσιακά πιάτα, που αφήνουν της καλύτερες εντυπώσεις ακόμα και στους ποιο απαιτητικούς.

Τα Κύθηρα έχουν ιστορία που ανάγεται χιλιάδες χρόνια πίσω, από τον μύθο της γέννησης της Αφροδίτης μέχρι την νεότερη ιστορία του τόπου, τα μνημεία που υπάρχουν στο νησί μαρτυρούν σημαντικές περιόδους και γεγονότα, όπως το μοναδικό μινωικό ιερό κορυφής, η βυζαντινή πολιτεία της Παλαιόχωρας, τα επιβλητικά ενετικά κάστρα, τα υπέροχα μοναστήρια και μερικές από τις ωραιότερες βυζαντινές εκκλησίες.

Σήμερα ο επισκέπτης του νησιού θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ένα φυσικό περιβάλλον που σπάνια συναντάται σε νησί, τέτοια είναι η τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού κάλους Μύλοι με τρεχούμενα νερά, πέτρινα γεφύρια, παραδοσιακούς νερόμυλους μέσα σε πλούσια βλάστηση από αιωνόβια πλατάνια. Οι παραλίες των Κυθήρων περιβάλουν το νησί και διακρίνονται για τα γαλανά καθαρά νερά τους, όπως οι βραβευμένες με γαλάζια σημαία, Φυρή άμμος και Κακή λαγκάδα.

Ο ολοένα αυξανόμενα τουρισμός είναι αποτέλεσμα της ευχάριστης εμπειρίας που αποκομίζουν οι επισκέπτες του νησιού, διατηρώντας ευχάριστες αναμνήσεις, και με την ευχή όταν θα ξανάρθουν να περάσουν ακόμη καλύτερα!

Οδικός χάρτης για Κύθηρα, με όλες της τοποθεσίες στα Κύθηρα.