Ανακάλυψε τα Κύθηρα

Διακοπές στα Κύθηρα

Καψάλι

Τα Κύθηρα είναι η ιδανική επιλογή για καλοκαιρινές διακοπές, αλλά επίσης προσφέρονται και για διακοπές όλο τον χρόνο.

Το νησί απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που θέλουν να κάνουν ένα διαφορετικό ταξίδι αναψυχής που θα τους μείνει αλησμόνητο. Τα τελευταία χρόνια το νησί γνωρίζει μεγάλη αύξηση του τουρισμού ιδιαίτερα από νέους που θέλουν ποιοτικές διακοπές, που να συνδυάζουν το εξαίρετο φυσικό περιβάλλον και τις ιδανικές υποδομές διαμονής, καθώς επίσης και δραστηριότητες όπως η πεζοπορία σε μονοπάτια και η κολύμβηση. Προγραμματίστε διακοπές στα Κύθηρα για άνετες και ήρεμες στιγμές απόλαυσης στο νησί της Ουράνιας Αφροδίτης.

Καλοκαιρινές διακοπές.

Το καλοκαίρι οι παραλίες του νησιού προσφέρουν απόλαυση στους επισκέπτες, με την φυσική ομορφιά τους και την ποικιλία από μικρές ή μεγάλες παραλίες, αλλά και για τα καθαρά νερά τους, όπου μερικές από αυτές διατηρούν βραβεία γαλάζιας σημαίας για την καθαρότητα των υδάτων τους, όπως η Φυρή άμμος και η Κακή Λαγκάδα.
Την καλοκαιρινή περίοδο οργανώνονται σε πολλά χωριά μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακή μουσική και ντόπιες νοστιμιές. Μερικές από αυτές της εκδηλώσεις είναι η γιορτή του κρασιού στα Μητάτα, η μεγάλη έκθεση αγροτικών προϊόντων στα Φράτσια με συνοδεία μουσικής εκδήλωσης με γνωστούς καλλιτέχνες, και ο παραδοσιακός χορός που γίνεται κάθε χρόνο στον Καραβά.

Χειμερινές διακοπές.

Η περίοδος του φθινοπώρου και του χειμώνα είναι οι πλέον κατάλληλες για τους λάτρεις τις πεζοπορίας, ενός αθλήματος που γνωρίζει μεγάλη ανταπόκριση στα Κύθηρα, λόγω του εκτεταμένου δικτύου από μονοπάτια σε όλο το νησί με διαδρομές σε μοναδικά φυσικά τοπία που ενθουσιάζουν τους επισκέπτες. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές διαδρομές όπως το μονοπάτι Μ41 για τους Μύλους Μυλοποτάμου και το μονοπάτι Μ1 για Χώρα – Καψάλι.
Επίσης στο νησί την χειμερινή περίοδο υπάρχουν καταλύματα διαμονής που προσφέρουν όλες της ανέσεις για ιδανική φιλοξενία, καθώς επίσης και εστιατόρια και ταβέρνες με την υπέροχη ντόπια κουζίνα και νοστιμιές.